Еко-планинарска секција

 Logo  FB_IMG_1516197997790  biologija024logo-1

Обележавање Дана планете Земље

„НЕ ПРЉАЈ. НЕМАШ ИЗГОВОР!“

Очистимо пешачку стазу кроз Суботичку пешчару
Недеља 22. април 2018. године

Активност спроводе чланови Удружења „Пожели жељу“, Суботица у сарадњи са члановима Еко-планинарске секције ОШ „Ђуро Салај“ и ОШ „Сечењи Иштван“, Суботица.
Активности које се спроводе током реализације пројекта су чишћење обележене пешачке стазе кроз Суботичку пешчару, уклањање отпада које несавесни грађани и посетиоци остављају за собом.

Активност је усклађена са кампањом „Не прљај. Немаш изговор!“ у организацији СББ Фондације, СББ-а и Тотал ТВ-а, која је покренута 2015. год.

ГРУПА 1
Координатор групе: Горан Андрић
Број учесника: до 20

Неопходан алат: грабље, лопате, кофе

Напомена: на уоченим депонијама има полупаног стакла и чврстог отпада, приликом чишћења користити искључиво алат никако рукама сакупљати отпад како би се избегле евентуалне посекотине и друге повреде!

Учесници се окупљају испред школе Ђуро Салај у 7.45 сати. Организованим превозом се превозе до полазне тачке, аутобуске окретнице Келебија државна граница… Група креће са окретнице Келебија (1), државна граница и сакупља отпад дуж маркиране пешачке стазе. Већа депонија налази се на делу између расадника Оморика и уласка у Кривоблатску шуму, и још једна мања у самој шуми. Група чисти ове две депоније, прикупљени отпад се одмах утовара у контејнер који ће бити постављен и који ће се после акције одмах однети на депонију, контејнер и превоз је обезбедило ЈКП Чистоћа и зеленило, Суботица.
По завршетку акције учесници пешаче до почетка асфалта у улици Првомајској на Келебији одакле се организованим превозом одвозе у штаб акције, МЗ Макова седмица где ће бити организован заједнички ручак.
О количини сакупљеног отпада и самом току акције кординатор извештава штаб акције који сакупља податке и обједињује их у заједнички извештај о чишћењу пешачке стазе кроз Суботичку пешчару.

 

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Овај унос је објављен под Uncategorized. Забележите сталну везу.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s